De hieronder getoonde foto's zijn slechts ter illustratie van de projecten die ik gemaakt heb. Geen van deze patronen zijn
- om diverse redenen, waaronder copyright - beschikbaar voor derden.

below shown pictures are only to illustrate some of my completed projects. None of these patterns are
- for multiple reasons, including but not limited to copyright - available to third parties.


Na 18 jaar flink geknutseld en gefreubeld te hebben in mijn hobbykamer, was het eigenlijk wel een keer tijd om deze kamer op te gaan knappen. Naast dat mijn smaak redelijk veranderd is in de loop der jarenet creëren van extra werkruimte was eigenlijk wel een grote wens van mij.

Tijd om aan de slag te gaan!
Het eerste doel was om leuk behang uit te kiezen. En als deze keuze was gemaakt een nieuwe vloer en combinatie kleur.

Ik was eigenlijk op zoek naar steigerhout behang om een lambrisering mee te maken. Maar bij het zien van het 'knopen behang' twijfelde ik geen moment, dit was precies wat ik zocht!
De vloer was ook zo uitgezocht, dat werd een grijze Flex Floor. Hoef ik niet de oude (nog verder goed liggende) vloer eruit te breken. Deze kan er bovenop geplakt te worden.
En omdat ik nu alle keuzes maakte... er komt een zacht roze kleur op de muur!


Wat doet die zwarte rand daar op de muur? Dat is een rand magneetverf. Was erg benieuwd hoe het uit zou gaan pakken, want er moest immers ook nog overheen behangen gaan worden.

Maar goed, mijn hobbykamer... mijn experiment ;o)


De eerste test werkte in ieder geval!
Vaak genoeg mee gekeken, maar eigenlijk nog nooit zelf gedaan: behangen.

Het ging eigenlijk verrassend goed en ik was ook erg tevreden over het resultaat.Behangen klaar, er wachtte weer een nieuwe uitdaging: het leggen van de vloer. Ook dit, helemaal zelf gefixt!

Omdat het niet mogelijk was mijn hobbykamer helemaal uit te ruimen, moest alles in 2 fases gebeuren. Niet geheel handig, maar het was nu eenmaal niet anders!
Een nieuw (extra) werkblad, hiermee heb ik straks als alles klaar is een zee van extra werkruimte.


En een 'nieuwe' wastafel. Ik probeer tijdens deze verbouwing ook gebruik te maken van gebruikte materialen om deze een tweede ronde te gunnen. De wastafel was een toevalstreffer op Marktplaats en voldoet helemaal aan mijn wensen.

Met hulp van Cesco het onderkastje aangepast, zo zijn alle lelijke leidingen weggewerkt en ik heb ook nog eens extra opbergruimte erbij!
Even tijdelijk alles van de andere kant naar de kant die inmiddels klaar was verhuisd. Wat kun je in de loop der jaren een hoop spullen verzamelen.
Maar een verbouwing is ook gelijk een goed moment om alles eens uit te zoeken en weg te doen wat weg kan.

Dat werden vele ritjes naar de stort en kringloopwinkel (want ook goede spullen die ik niet meer gebruiken kan, kunnen best nog bij iemand anders een tweede ronde mee...)Het was hard werken...
Maar stukje bij beetje kwam ik steeds verder en verder. En ondanks dat het nu nog een grote troep is, leek de ruimte al  groter te zijn geworden!


Ook het grote werkblad is vernieuwd. Het oude was door de jaren heel behoorlijk verkleurd en niet meer (her)bruikbaar.
Er moet nog redelijk wat gebeuren, maar mijn hobbykamer was ver genoeg af om er in te kunnen werken. Want tussendoor moesten er ook nog wat opdrachten afgemaakt worden.

Tijd voor wat aankleding, het allerleukste deel van de verbouwing.

Ik hou er niet zo van om alle (kale) muren vol te plakken met teksten en andere stickers. Maar deze muursticker mocht toch echt niet ontbreken. Paste, naar mijn idee, helemaal in het totaal plaatje.

De volledige tekst is:

Inspiration
a feeling of enthusiasm you get of someone or something wich gives you new and creative ideas. Get inspired!
De muursticker is ongeveer 70cm x 30cm groot.

Mijn 'memory lane', bestaande uit allemaal verschillende lijstjes gevuld met nieuwe en oude foto's. Om een beetje eenheid te creëren zijn alle foto's in zwart/wit afgedrukt.

De fotolijstjes zijn lijstjes die ik al had (maar nu in een andere kleur geschilderd, nieuwe lijstjes en lijstjes die bij de kringloopwinkel vandaan komen. Bij elkaar is het al een leuke collectie geworden!

Er zullen vast nog wel wat meer lijstjes bij gaan komen. De komende tijd regelmatig even de kringloopwinkels en rommelmarkten aflopen in de hoop leuke kleine (antieke) grijs/zilveren fotolijstjes te kunnen vinden!Soms wil je gewoon te ingewikkeld denken. En dan blijkt eigenlijk dat soms eenvoud genoeg is.

In Studio (het ontwerpprogramma van de Silhouette Cameo) heb ik deze labels ontworpen.


Wilde het graag in de 'krijtbord stijl' houden. Lekker simpel, maar heel functioneel!

Zo is alles netjes opgeborgen. De blikken bakjes zijn van Ikea, waar ik een gat in heb geboord om ze dmv een haak aan het rekje te kunnen hangen.


Deze pompflesjes (eigenlijk bedoeld voor nagellak remover) zijn super handig in gebruik en onmisbaar bij het werken met vinyl. Lekker alles handig bij de hand!
Voor bij de borduurmachine. Alles bij de hand, zonder dat het in de weg staat

Oké... soms sla je een beetje door
;
o)Ook mijn plafonventilator moest eraan geloven. Als het warme dagen zijn, is hij onmisbaar hier op zolder. De lamp en ventilator waren nog prima in orde. Alleen de kleur van de bladen paste gewoon niet meer bij de rest van de hobbykamer.


Met behulp van mat donker grijs vinyl heb ik de bladen bekleed. Niet een al te moeilijk klusje, nu kan ook de plafonventilator een tweede ronde mee!

Ook de tijdschriftcassettes moesten er aan geloven. Van verkleurd hout.


Naar grijs en roze! Met behulp van vinyl, in 'krijtbord stijl', de inhoud van de tijdschriftcassettes beschreven en  op de rug geplakt. Simpel, eenvoudig en duidelijk!

Behang met een knopen print en de magnetische rand onder het behang vroeg om bijzondere magneten!

Heb van allerlei, natuurlijk bijpassende, knopen magneten gemaakt. Klinkt heel ingewikkeld, maar meer dan een echte knoop met daarop (met montage kit) een magneetje geplakt is het eigenlijk niet!

Mijn kleine strijkplankje is echt onmisbaar in mijn hobbykamer. En door zijn formaat heel praktisch, groter heb ik hier eigenlijk ook niet nodig. Er was alleen één probleem... de overtrek paste voor geen meter bij de rest! Dus daar moest een nieuw overtrekje voor gemaakt worden.


Vond op de markt een heel leuk stofje wat, naar mijn idee, precies bij de rest past. Het lijkt gebreide stof, maar in werkelijkheid is het een katoenen stof met een digitaal printje erop. Prima geschikt om een overtrekje mee te maken!


De oude overtrek heb ik als patroon voor de nieuwe gebruikt. Zelfs het koord kon hergebruikt worden.

Ook mijn strijkplankje is klaar voor een tweede ronde!Blij ben ik met mijn (echte) Mason Jars, een nieuwe stijl weckpot. Francesco heeft ze voor me mee gebracht vanuit Amerika. En ik vind ze echt super!De potten bieden op decoratieve manier een opbergruimte voor kleine spulletjes!
Ik heb ook nog lage Mason Jars. Ben er echt heel erg blij mee!

Mijn houten ladekastjes zijn onmisbaar in mijn hobbykamer. Geen denken aan deze weg te doen. Met een likje (witte) verf kunnen ze prima nog een ronde mee!
Met met etiketjes in 'krijtbord stijl', passen de kastjes helemaal bij de rest

Sommige laatjes zijn heel bijzonder... Ik weet precies wat er in zit ;o)
De grote ladekast heeft ook een opfrisbeurtje gekregen. Omdat alleen wit ook wel wat saai is, heb ik van (mat) zwart vinyl een knopenrandje uitgesneden.

Voor de stoelen wilde ik nog een leuk kussentje maken. Ik heb gebruik gemaakt van Crazy Patches van Molly Mine. Deze heb ik aangepast met patronen van Urban Threads, past helemaal bij de rest van de hobbykamer!
Omdat 19x19cm echt te klein is, nog wat extra randen omheen gemaakt. En deze afgewerkt met een gehaakt kantje en lint.


Helemaal zoals ik het wilde hebben!
Hetzelfde, maar toch even anders ;o)
En dan het eindresultaat!

Ik ben niet van kamer veranderd, maar heb zoveel meer ruimte gekregen!

Een nieuw extra werkblad waar nu mijn naaimachine en locker gewoon op kunnen blijven staan. Zonder dat ze in de weg staan als ik ze even niet gebruik!
Mijn XXL visitekaartje op de deur!


Alles is lekker licht en het oogt heel ruim.


Heerlijk de ruimte om aan te werken.


En natuurlijk mijn wasbak, ben er zó blij mee!
En aan de andere kant, voor het raam mijn grote werkblad. Lekker veel ruimte voor mijn Silhouette Cameo. En ook heerlijk veel ruimte om aan te werken.


Alles lekker fris en licht van kleur.

Oud & Nieuw

Zo nu en dan moet ik wel eens dingen verven voordat ik er verder iets mee doen kan


Maar op de een of andere manier ligt het dan altijd erg in de weg.

Nu heb ik een droogrekje gemaakt.
Eentje die netjes onder mijn werkblad past en dus ook verder niet in de weg staat.


Ik kan er houten borden inschuiven om te laten drogen, maar kan ook de bladen gebruiken om er iets wat kleiner is op te laten drogen.
En als ik klaar ben klap ik hem weer in en zet hem netje weg!

Het is iets heel simpels, maar wel iets waar ik heel blij mee ben!


De hierboven getoonde foto's zijn slechts ter illustratie van de projecten die ik gemaakt heb. Geen van deze patronen zijn
- om diverse redenen, waaronder copyright - beschikbaar voor derden.

Above shown pictures are only to illustrate some of my completed projects. None of these patterns are
- for multiple reasons, including but not limited to copyright - available to third parties.