De hieronder getoonde foto's zijn slechts ter illustratie van de projecten die ik gemaakt heb. Geen van deze patronen zijn
- om diverse redenen, waaronder copyright - beschikbaar voor derden.

below shown pictures are only to illustrate some of my completed projects. None of these patterns are
- for multiple reasons, including but not limited to copyright - available to third parties.

 Na jarenlang hetzelfde koloniale interieur gehad te hebben, werd het tijd voor wat verandering in huis! De benedenverdieping was toe aan een opknapbeurt. Na geÔnventariseerd te hebben wat we wel en wat we niet mooi vonden, kwamen we uit bij de Long Beach stijl. De sfeer van deze stijl leek ons ook mooi te combineren met steigerhout. De meubels waren, behalve de kleur, verder nog prima dus deze zouden alleen een andere kleur krijgen. Dropbox was in de tijd voor onze verbouwing bijna onmisbaar. Francesco zat in die tijd veel in het buitenland en op deze manier konden we toch nog ideetjes met elkaar uitwisselen. Er werden foto's toegevoegd en ook weer foto's weg gehaald die toch niet helemaal bij onze nieuwe stijl paste. Hoewel ik het niet fijn vond dat Francesco deze periode zo veel van huis was, was het wel heel fijn om op deze wijze toch elkaar op de hoogte te kunnen blijven houden van wat we hadden gezien en wat misschien mogelijk ook in onze eigen interieur te kunnen gebruiken

Toen we op het Stoffenspektakel slaagde voor leuke stof om stoelhoezen van te maken, was het plaatje compleet.

Verdere inspiratie heb ik gevonden in de boeken van Tilda en Eline's Huis.

Ik ben helaas vergeten om, voordat we aan de slag zijn gegaan, foto's te maken. Maar hier zijn de eindresultaten!

De gang. Wat kan zo'n ruimte al simpel opknappen door alleen 1 muur te behangen! En door de gekozen kleuren is de hal heel licht.


Welcome Home, het huis voelt echt weer als een thuis!
Ik vind het heerlijk om met kleine details bezig te zijn!


Het toilet.
Ook hier hebben we 1 wand van behang voorzien en al met al is het gewoon een gezellige knusse ruimte geworden.
Van een poststempel patroon uit de Home Letters serie van OESD heb ik een 'Home Sweet Home' stempel gemaakt. Je kunt dit doen door de tekst, in mijn geval met behulp van het software programma Embird,  uit de oorspronkelijke stempel te knippen en er nieuwe tekst voor in de plaats te zetten.

Het resultaat van het plakken en knippen heb ik op
gastendoekjes geborduurd
.

Omdat er veel licht blauw en wit geschilderd is hebben we bewust voor de kleur roze in de accessoires gekozen. Subtiel, maar haalt net even het hele kille van het blauw en wit af.
De letterbak is gewoon bij Blokker vandaan. Ik heb hem alleen wat kleurrijker gemaakt door met scrap-papier de achterkantjes te beplakken.

De letters LOVE zijn van een decoratie slinger afgeknipt.


Mijn letterbak is nu nog wat aan de lege kant, maar dat gaat de komende tijd vast wel meer gevuld worden. ;o)


Kleine details dmv van stempels.
Natuurlijk mag ook de handdoeken niet ontbreken. De borduurpatronen zijn ook uit de Home Letters serie van OESD.


Het oude memoriebord paste wat kleuren betreft niet echt meer, dus er moest een nieuwe gemaakt worden.
De poststempels zijn een beetje de rode draad geworden in ons interieur. Natuurlijk mocht deze dan ook niet op dit memoriebord ontbreken.
Het postlint is zelf gestempeld op keperband met de 'airmail' stempelset van Eline's Huis. Erg leuk om te doen!In plaats van knoopjes of roosjes op een aantal kruispunten heb ik, voor een wat robuuster uiterlijk, gebruik gemaakt van studs. Deze steek je met een pennetje door de stoflagen en lint heen en tikt deze vast met een hamertje.

De trap! Toch wel een beetje mijn trots geworden. Van een met donker blauwe vloerbedekking bekleedde trap, naar een geverfde trap! Het was een verschrikkelijke klus om de trap schoon te krijgen, maar ik ben zo blij met het resultaat!
De stootborden zijn gemaakt van op maat gezaagde (goedkope) laminaat planken, net alsof we steigerhout gebruikt hebben.
De trapleuning is gemaakt van steigerbuis en steigerbuis koppelingen.


De kast en verwarmingombouw(en) zijn door Francesco gemaakt.
We hebben door de komst van deze kast er nu een heerlijke opbergruimte bij gekregen.


De ombouw voor de verwarming heeft Francesco zelf ontworpen. Goed gekeken naar kant en klaar verkrijgbare ombouwen en deze vertaald naar onze eigen wensen. De latjes hebben door middel van krijtverf een 'steigerhoutlook' gekregen.


De vensterbanken zijn gemaakt van nieuw steigerhout en deze hebben met 2 kleuren krijtverf de juiste look gekregen. Natuurlijk mocht, net als bij een echte steigerplank, de kramplaatjes niet ontbreken!
De nieuwe bloempotten voldeden niet helemaal aan onze wensen. Ze waren nog wat kaal en konden wel een stempeltje gebruiken. Ook hier heb ik weer de 'Airmail' stempelset van Eline's Huis gebruikt.


Het stempelen van de potten was niet echt een gemakkelijk klusje, maar ik ben blij dat ik me er aan heb gewaagd!


Het dressoir  en spiegel voordat het geschilderd werd (hihi let niet op de troep, we zaten al midden in de verbouwing!)
Het dressoir na de schilderbeurt. ik had verwacht dat het heel eng zou zijn om de meubels te schilderen. Maar dat viel echt heel erg mee.

Voor de meubels hebben we 2 soorten verf gebruikt. Een softsilk verf voor de onderlaag en een krijtverf voor de bovenlaag. De onderlaag is puur wit en de bovenlaag RAL 9010 (met een klein beetje gele kleurstof toegevoegd omdat anders het contrast iets te klein zou zijn)

Het blad is gemaakt van steigerhout die met 2 kleuren krijtverf een steigerhoutlook heeft gekregen. We hebben bewust voor nieuw hout gekozen zodat de kleur schakeringen gelijk konden blijven.

Wilt u ook meubels gaan verven. Ik kan voor goede tips  de website van verftechnieken.nl van harte aanbevelen!


En natuurlijk kan ik het decoreren met accessoires niet laten ;o)

De stoelen... ze zitten echt nog prima. Alleen de look paste niet echt meer in onze nieuwe woonkamer.

Toen we op het Stoffenspektakel deze stof vonden, wisten we ook gelijk dat de 'post' een beetje de rode draad moesten gaan vormen. Op dit zelfde Stoffenspektakel vonden we ook de poststempel stof van Stenzo en zo kwam het rijtje steeds meer compleet.

Door de stoel over te trekken op patroonpapier heb ik een patroon gemaakt. Eerst een hoes gemaakt van ongebleekt katoen en toen deze naar wens was is de schaar in de poststof gegaan.Het maken van de hoezen was om eerlijk te zijn minder moeilijk dan ik had gedacht.
Ben echt blij met het resultaat:
Dezelfde stoelen, maar met een andere look!


Boven de tafel hebben we een bord gemaakt waarop verschillende kunnen hangen met daarin portretfoto's van onze kinderen door de jaren heen. Je ziet ze gewoon groeien!!


Andere lampen, wat moeilijk is dat! Of de lamp is niks, of de lamp is erg leuk maar is het prijskaartje veel minder leuk! Toch is het ons gelukt om voor een leuke prijs toch leuke lampen te kopen. Lang leve Ikea, al moest er wel een en ander aangepast worden...
Allereerst de kleur... We wilde graag een

industriŽle look voor de lampen. Een spuitbus doet wonderen...

Ook leek het ons leuk om de lamp aan een katrol op te hangen.

 


Een gewicht van een oude klok als tegengewicht.
Is het nou touw... of stroomdraad?
Het idee is afkomstig van een lamp die echt ver buiten ons budget viel. Maar met wat denkwerk en moeite is het ons gelukt om onze kabel een zelfde look te kunnen geven!

Boven de tafel hangen 3 lampen in een kleiner formaat dan boven de salontafel.


Tone Finnanger is bekend geworden om haar Tilda boeken. Ik heb er hier thuis een aantal op de boekenplank staan. Heerlijk om daar doorheen te bladeren en de nodige inspiratie uit te halen. Meestal maak ik dingen niet precies na volgens het voorbeeld, maar geef er mijn eigen draai aan.

Tilda laat zich ook goed combineren met de stijl van Eline's Huis!
Zo stond er in een van de boeken ook een memoriebord met alleen maar horizontale lintjes. Ik zag hem hier aan aan mijn kast hangen. Ipv 1 stof heb ik repen stof gesneden en deze aan elkaar genaaid.
Natuurlijk mag ook hier het bestempelde keperband niet ontbreken.


De poststempel stof is van Stenzo. Het past helemaal in de sfeer!

Via een forum kwam ik op de website van Ilse Stickerdesign. De mooiste stickers zijn hier online te bestellen. En zit er niets naar je wens tussen, je kunt altijd je eigen ideeŽn aangeven om een ontwerp op maat te laten maken.

Ilse is een goede hulp geweest met het maken van het ontwerp van deze poststempel stickers waarin de naam van onze kinderen verwerkt zit. Deze hebben we op een magneetbord geplakt zodat ze allebei hun eigen bord hebben.


Het raam boven de gangdeur is van een glas sticker voorzien. We hebben gekozen voor silver edged wat een leuk zilver sprankeltje heeft.

Ben er echt super blij mee!

Ik ben blij met de nieuwe look van onze beneden verdieping. Het was bij elkaar wel meer werk als we van te voren ingeschat hadden. Maar we zijn zo tevreden over de resultaten.

Wat erg leuk was dat eigenlijk vrij gemakkelijk alle puzzelstukjes op hun plek vielen. Zo ook met ons vloerkleed. We wilden graag een nieuw kleed en toen we deze zagen, twijfelden we geen moment!


Onze oude leren hoekbank was echt aan vervanging toe. We hebben nu een stoffen bank met losse kussens, hij zit echt heerlijk!
Van (nieuw) steigerhout deze planken gemaakt. Nou ja... dat heeft Francesco gedaan ;o) Natuurlijk zijn deze ook bewerkt met 2 kleuren krijtverf voor de echte steigerhout look!

Enige wat nog ontbreekt is de Tilda pop die ik heel graag wil gaan maken.


Paar leuke opbergdozen naast de bank.

Deze kussen hoezen in het boek van Eline's Huis was voor mij voldoende redenen om het boek aan te schaffen!

Ik heb ervoor gekozen om voor de basis van de hoezen een verknipte nine patch te gebruiken. Had daar ooit wel eens iemand over gehoord en ik vond de techniek en resultaat daarvan erg leuk.
Het is beslist niet moeilijk en het is erg leuk om te doen.

Op de quilt basis ben ik gaan borduren om de hoes daarna verder af te maken met biezen en het robuuste keperband.


Spreekt voor zich toch?
De poststempel moest eigenlijk met textielverf op de stof geverfd worden. Maar ik heb de tekening omgezet naar een borduurpatroon.
In het klein heb ik het patroon ook op de postkaart gebruikt op het andere kussen!


De postzegels heb ik geprint op printbare stof.
Vind het reuze gezellig staan op onze nieuwe bank!


Het maken van een Tilda pop stond hier al enige tijd op mijn verlanglijstje. Het wol voor het haar en de speciale huidskleur stof lag hier al enige tijd klaar. Enige wat ontbrak was tijd...
Nu onze woonkamer helemaal is opgeknapt moest het er echt maar eens van komen


Met hier en daar wat eigen inbreng.
Natuurlijk mochten ook de stempels niet ontbreken!

Ben zelf echt heel tevreden met het resultaat!

 
De kerst komt er weer aan!

Van een lieve vriendin heb ik dit patroon gekregen om deze Noorse Kerstmannen te kunnen maken.

Het was wel even een klus om ze te maken, maar het was superleuk om te doen!


De Kerstmannen zijn simpel van vorm en daarom vind ik ze eigenlijk ook zo leuk!
Een snoepie toch?


Eigenlijk moest er met de hand op deze rand sterren genaaid worden. Maar je bent borduurster of niet... het leek mij leuker om met goud en zilver garen een sterrenpatroon op de rand te borduren.
In de donkere dagen rond Kerst vind ik het erg ongezellig om steeds boven te zitten. Het vullen van de lijstjes was een heerlijk klusje wat ik gemakkelijk beneden in de huiskamer kon doen.


Ik heb me laten inspireren door het boek van Eline's Huis en heb ook gebruik gemaakt van materialen van Tilda
De stempels die ik eerder van Eline's Huis heb gekocht heb ik al aardig wat keertjes gebruikt en je kunt er gewoon alle kanten mee op.


Heerlijk je fantasie de vrije loop laten gaan.
En dan is het eigenlijk wel erg gemakkelijk dat in de loop van de jaren aardig wat hobbyspulletjes is verzameld.


Eigenlijk is het gewoon weer jammer dat ook dit project weer klaar is.
Voor in de toilet heb ik ook nog een lijstje gevuld.


De rand van de lijst is met witte stempelinkt gestempeld.
En verder... gewoon je lekker gevoel volgen!
Toen ik op de Handwerkbeurs in Rotterdam was zag ik dit lieve vogeltje bij een kraam hangen. Het was zo'n beetje liefde op het eerste gezicht en kon hem ook niet laten liggen!

Enige wat nog ontbrak was wat tijd om het vogeltje te gaan maken, maar dat is inmiddels ook goed gekomen.

Bij elkaar best wel een klus om het vogeltje te maken, maar het
was wel heel erg leuk om te doen!
Het kleine vogelhuisje hangt los aan de boomtak.

Het patroon en materialen van Birdy het vogeltje zijn van Jit Design
Nu we de huiskamer opgeknapt hebben, leek het me leuk om een gehaakte poef neer te zetten. Alleen ze waren of heel groot, of anders behoorlijk aan de prijs. Dus dan zelf maar aan de slag gegaan met een 12 mm haaknaald en 4 conen Hoooked Zpagetti!

De poef is gemaakt van  2 ronde en 1 langwerpige lap die ik later met een contrastkleur aan elkaar heb gehaakt.
De lappen zijn alleen met vasten gehaakt en hier en daar een losse om een nieuwe toer te kunnen beginnen!Het is niet super moeilijk, al krijg je er hakend er wel behoorlijke spierballen van.
De poef moet nu nog even 'inklinken', want hij is behoorlijk stevig gevuld. Maar met Hoooked Zpagetti haken smaakt zeker naar meer!De smaak om met Zpagetti te haken aardig te pakken gekregen! Heb van wat restjes 2 tasjes gehaakt die nu, ter vervanging van de mandjes, bij de trap hangen.Ook dit was weer erg leuk om te doen.
Aan het handvat hangt een passend labeltje die ik heb geborduurd. De basis van het patroon is van Urban Threads en ik heb deze naar eigen smaak aangepast en er wat patronen van Home Letters aan toegevoegd


Het tweede tasje is weer andersom wat kleurstelling betreft.
Natuurlijk mag ook aan dit tasje het labeltje niet ontbreken!

Niet super bijzonder, maar verdient ook een plekje op deze woonpagina: Een geurhartje voor aan de kast.
Natuurlijk aangepast aan de sfeer van de woonkamer ;o)
 De hierboven getoonde foto's zijn slechts ter illustratie van de projecten die ik gemaakt heb. Geen van deze patronen zijn
- om diverse redenen, waaronder copyright - beschikbaar voor derden.

Above shown pictures are only to illustrate some of my completed projects. None of these patterns are
- for multiple reasons, including but not limited to copyright - available to third parties.