De hieronder getoonde foto's zijn slechts ter illustratie van de projecten die ik gemaakt heb. Geen van deze patronen zijn
- om diversen redenen, waaronder copyright - beschikbaar voor derden.

 Op alle beschrijvingen op deze site rust copyright. Niets op deze pagina mag worden gereproduceerd zonder voorafgaande toestemming.

below shown pictures are only to illustrate some of my completed projects. None of these patterns are
- for multiple reasons, including but not limited to copyright - available to third parties.

 All descriptions on this site are copyrighted. Nothing on this page may be reproduced without prior consent.

 Afbeeldingen combineren met borduurpatronen
(Door de vele afbeeldingen op deze pagina, kan het laden daarvan enige tijd in beslag nemen.)

In diverse winkels kunt u transfer papier kopen waar u foto's op uit kunt printen om deze vervolgens op textiel te kunnen strijken. Het werken met transfer papier is zo al heel persoonlijk. Maar voegt u er nog wat borduurpatronen aan toe dan wordt het nog eens extra bijzonder!

Moeilijk? Valt echt reuze mee! Met deze beschrijving hoop ik u een eind op weg te helpen. Als u eenmaal de smaak te pakken hebt gekregen zijn de mogelijkheden echt eindeloos.

Veel succes!

 

Transfer papier kunt u oa kopen bij de beter gesorteerde computerwinkels en kantoorboekhandel.

In een goed tekenprogramma voor de computer (bijvoorbeeld Paint Shop Pro) kiest en een willekeurige afbeelding (een foto of tekening die u heeft ingescand). Als u er een beetje handig mee om kan gaan kunt u de
afbeelding naar wens bewerken.

Print de afbeelding af op transfer papier. Denk wel aan om bij de printereigenschappen het juiste papiersoort te kiezen. Staat uw papiersoort niet in het rijtje, kies dan voor beste afdruk kwaliteit.

Tip: Op deze site zijn hele mooie achtergronden te vinden die u met een klik op uw rechtermuisknop makkelijk op kunt slaan: www.backgroundsarchive.com

 

Voor het opstrijken van het transfer papier zet u uw strijkijzer (zonder stoom) op katoen). Leg een stuk papier aan de binnenkant van het shirt. Strijk niet op een strijkplank (anders strijkt u het reliŰf mee en dat geeft een heel lelijk resultaat), maar op een harde ondergrond. Zoals bijvoorbeeld op een werkblad met daarop een kussensloop (liever geen handdoek).

 

Leg het transfer papier op de juiste plek op het shirt. Let wel op dat de afbeelding niet onderste boven ligt!

 

U strijkt eerst langs de zijkant. Houd de strijkbout niet stil, maar hou deze in beweging (maak ronde bewegingen). Strijk vervolgens over de rest van het papier en neem daarbij goed de randen mee. Strijk, met een lichte druk, ongeveer 5 minuten lang.

 

Laat het kledingstuk daarna 5 minuten rusten om af te koelen.

 

Dan kunt u vervolgens voorzichtig het papier wegtrekken. Als het papier scheurt, niet verder trekken maar vanaf de andere kant (voorzichtig) verder lostrekken. Mochten er kleine stukjes papier blijven zitten verdwijnen deze tijdens het wassen. (kledingstuk eerste maal zonder waspoeder wassen. Daarna op lage temperaturen en binnenstebuiten wassen).

 

Het resultaat als het papier is verwijderd!

 

Kies een leuk borduurpatroon uit. Dit kunnen uiteraard ook meerdere patronen zijn. Wel opletten dat deze patronen niet te groot zijn.

Print vervolgens de patronen op ware grote uit op transparant papier. Let op, niet alle soorten zijn geschikt voor gebruik in de printer.

 

Prik in het midden van deze print-out met een prikpen een gaatje.

 

Doordat u het patroon op transparant papier heeft afgedrukt kunt u nu gemakkelijk de juiste positie bepalen waar u straks het patroon wilt gaan borduren.

 

Doordat u eerder een gaatje op het middelpunt hebt geprikt kunt u nu met een markeerstift het middelpunt op het shirt aangeven. Zo komt uw patroon straks precies op de juiste plaats.

 

 

Nu kunnen we over gaan op het borduren.

Ik heb hier als versteviging Mesh onder gebruikt en het shirt met tijdelijke lijmspray op de versteviging geplakt.

Het markeringspunt is het beginpunt

 

Het is niet verstandig om gebruik te maken van een basting/fix. Omdat u anders gaatjes krijgt in de afbeelding (het transfer papier laat een kunst-stoflaag achter op het shirt ter bescherming van de inkt, waarin eventuele gaatjes duidelijk zichtbaar zijn en blijven!)

 

Onder uw machine 'groeit' het werkstuk.

Het maakt eigenlijk niet uit wat voor patronen u gebruikt. Ik heb hier zelf gebruik gemaakt van een applicatiepatroon. Maar normale borduurpatronen kunnen uiteraard ook heel goed.

 

Het eindresultaat! De achtergrond geeft uw werkstuk net iets extra's

 

de trotse eigenaar!

 

Tip: Mocht, ondanks het zorgvuldige wassen, de print wat loslaten of vervormen op het shirt. Leg er dan een stuk vetvrij papier, zoals bakpapier of strijkkraaltjes papier, op de print en strijk er met ronde bewegingen overheen. Ook hier geld: kijk voor de juiste temperatuur op de gebruiksaanwijzing van het transferpapier. De print wordt dan weer als nieuw. Let wel op dat u niet direct - dus zonder papier - over de print zelf strijkt!

 

Veel succes!

 

De hierboven getoonde foto's zijn slechts ter illustratie van de projecten die ik gemaakt heb. Geen van deze patronen zijn
- om diversen redenen, waaronder copyright - beschikbaar voor derden.

 Op alle beschrijvingen op deze site rust copyright. Niets op deze pagina mag worden gereproduceerd zonder voorafgaande toestemming.

Above shown pictures are only to illustrate some of my completed projects. None of these patterns are
- for multiple reasons, including but not limited to copyright - available to third parties.

 All descriptions on this site are copyrighted. Nothing on this page may be reproduced without prior consent.