Poppenkleertjes naaien is eenvoudiger dan het lijkt!

 

Het valt niet mee om iets op papier te zetten over één van mijn allergrootste hobby’s: poppenkleertjes naaien. Maar ik ga nu toch een poging doen. Vaak wordt gedacht dat poppenkleertjes naaien heel erg priegelwerk is. Maar dat valt best reuze mee. U moet in de gaten houden welke werkvolgorde u aanhoudt. Er zijn vele oplossingen om kledingstukken in elkaar te zetten. Bij poppenkleertjes gebruikt u de gemakkelijkste.

 


Belangrijk is:

 

- Een goede werkvolgorde. (lees de werkbeschrijving voordat u gaat beginnen!)
- Voor een leuk resultaat: leuke (restjes) stof. Zelfs uit oude, goed uitziende, kledingstukken kunnen leuke kleertjes genaaid worden. U heeft immers zelf in de hand hoeveel u aan stof uit wilt geven.
- Een goed patroon.

 

*Voor kleertjes voor de Little BabyBorn gebruikt u patronen

die geschikt zijn voor de 32 cm pop.

 

*Voor kleertjes voor baby ChouChou gebruikt u patronen

die geschikt zijn voor de 36 cm pop

 

* Voor kleertjes voor BabyBorn en Little ChouChou gebruikt u

patronen die geschikt zijn voor de 43 cm pop

 

*Voor kleertjes voor Annabel gebruikt u patronen die geschikt

zijn  voor de 46 cm pop.

 

* Voor kleertjes voor ChouChou gebruikt u patronen die geschikt zijn voor de 48 cm pop.De kleertjes kunt u helemaal naar eigen smaak maken. Bepaal zelf van welke kleur en soort stof u een kledingstuk wilt maken. (Als u graag bedrukte stof wilt gebruiken, probeer dan stof te kiezen met niet al te grote designs) Wat is de lievelingskleur van uw (klein)dochter? Persoonlijker kan het gewoon niet. Als u beschikt over een borduurmachine kunt u er een favoriet figuurtje op borduren, of anders volstaan kant-en-klare applicaties ook prima. Maak naar wens gebruik van leuke knoopjes, lintjes, bloemetjes om het kledingstuk compleet te maken en het eindresultaat is verbluffend! Laat uw fantasie de vrije loop. In de winkel vind u het nooit zo persoonlijk (en zo goedkoop!). Wat dacht u van de kleertjes die u voor uw (klein)dochter heeft gemaakt ook voor de pop te maken! Als u een beetje handig bent met aanpassen van patronen, kunt u vele variaties maken. En zijn de mogelijkheden eindeloos.

 


 

De Build-a-Bear Workshop is een uniek concept die van Amerika naar Europa is over komen waaien. Er zijn helaas geen winkels meer in Nederland en België. Maar bij onze buren in Duitsland (bv in CentrO Oberhausen) zijn filialen te vinden. Niet alleen kunt u hier, samen met uw (klein)kind de mooiste beren maken. Maar u kunt de beer, of ander knuffeldier, ook in de winkel aankleden en verzorgen. Deze winkel is echt een bezoekje waard! Maar nog leuker is natuurlijk om zelf kleding te maken voor deze lieve knuffelvriendjes!

Vergeet niet middenachter een opening open te laten om de staart erdoor heen te kunnen halen. En... Knuffelberen zijn ook enorm leuk voor jongens!

 

 

Ik hoop via deze weg een aantal ‘handvatten’ te hebben gegeven om zelf óók poppenkleertjes te gaan maken. De beloning die u er voor terug krijgt is heel hoog: een glunderend gezichtje!

Veel maak plezier en succes gewenst.


groetjes van